Trädgårdsbutiken

I härlig och inspirerande växthusmiljö erbjuder vi året om Ålands bredaste utbud av blommande och gröna krukväxter. Vi har en stor snittblomsavdelning där florister lockar med lösa blommor och fräscha buketter och under trädgårdssäsongen april till oktober håller vi även våra stora trädgårdsavdelning öppen.

Rosenblads Trädgårdsbutik hittar du lättillgängligt utmed Västra utfarten vid Klinten i Mariehamn.

Hos oss möts du av en härligt inspirerande växthusmiljö med ett stort sortiment av krukväxter, krukor, dekorationsmaterial och inredning. Vårat sortiment varierar efter säsong och vi kan nästa lova att du alltid hittar något som frestar och förvånar. Ett brett kontaktnät, medlemmar i Sveriges Trädgårdsmästare och närmare 100 olika leverantör gör att vi kan erbjuda det mesta inom växt & trädgårdsbranschen. Vi har valt att arbeta med Hasselfors Garden och har i stort sett hela deras jordsortiment så att vi kan erbjuda våra kunder dom allra bästa planteringsförutsättningarna.

Blombukett
Snittblommor

Hos oss jobbar florister med att dagligen skapa vackra buketter, dekorationer och arrangemang.

Vi har ett fräscht sortiment av snittblommor och alltid ett stort urval av färdigt bundna säsongsbuketter i olika stilar. Floristens hantverk är värdefullt och med respekt för de som naturen skapat strävar vi efter att med vår erfarenhet, kunskap och kreativitet forma blomsterbinderier just efter dina önskemål.

Grönväxter
Krukväxter

Ålands störst sortiment av blommande och gröna krukväxter. I våra stora, nyrenoverade växthus möts du av ca 900m2 frestande växtglädje året om. Här hittar du vår populära växtmix, 3 för 25 €. Mixa fritt ur ett stort urval gröna växter. 

Våra säsongsväxter
Trädgården

Trädgårdsdelen är öppen april till oktober och här kan vi erbjuda närmare 1600 m2 ren trädgårdsglädje. Här arbetar trädgårdsmästare och växtskötare med att erbjuda buskar, träd, perenner, frukt och bär, rosor, rhododendron, barrväxter med mera. Kvalitetsjordar från Hasselfors Garden samt ett brett urval gödsel, trädgårdsprodukter och dammtillbehör återfinns även här.

Under vinterhalvåret (november tom. mars) håller vi utedelen stängd.

Rosenblads snittblommor
Inredning,möbler & dekoration

Växter skapar trivsel och bidrar till en ombonad och hemtrevlig känsla och med rätt stil på krukor, vaser, lampor, speglar och prydnader ger du personlighet och karaktär till inredningen. Att välja rätt färg, form och storlek på krukor till växter är viktigt för helhetsintrycket och hos oss jobbar växtskötare och dekoratörer med att hjälpa dig hitta den rätta känslan.

Förutom ett stort urval av alla tänkbara krukor, korgar och planteringskärl så finner du mindre möbler, piedestaler, lampor, lyktor, speglar, tavlor, posters och andra dekorationsattribut hos oss. Här finns något både för hemmet och stugan men även till butiker, kontor och offentliga miljöer.

Tjänster
Våra tjänster
  • blomsterbud inom Åland och dess skärgård
  • blomsterförmedling med INTERFLORA till världens alla hörn
  • blomsterprenumeration
  • växtservice
  • växtleasing & växtuthyrning
  • gravskötsel
  • trädgårdskonsultation
  • mindre planteringsuppdrag till trädgård, till exempel häck
  • beskärning

Ta kontakt

Sveriges trädgårdsmästare
Medlemmar i Sveriges Trädgårdsmästare

Sveriges Trädgårdsmästare består av fristående gardencenters i Sverige och på Åland där vi alla är unika på sitt sätt. En sak har vi gemensamt och det är att vi kan trädgård och vi jobbar gemensamt för att kunna erbjuda det bästa till våra kunder!
Att odla och sälja växter kräver kunskap och erfarenhet – den finns hos oss. Du får också de pålitliga råden som hjälper dig att lyckas med din trädgård, efter dina lokala förutsättningar.
Tradition med förnyelse, vi tar vara på det nya och värnar om det värdefulla hos det gamla.

Sveriges Trädgårdsmästares växtlexikon