Krukväxter

I våra stora, nyrenoverade växthus möts du av ca 900m2 frestande växtglädje året om. Här erbjuder vi Ålands störst sortiment av blommande och gröna krukväxter. En bred grön ”växtmix” där vi stora delar av året erbjuder ”3 för 25€” är en av våra klassiker men den får hård konkurrens av säsongens vackraste blommande lockelser. Förutom grönväxter och säsongens blommande växter hittar du här färdiga arrangemang, planteringar och andra fina grönskande gåvor. Sortimentet varierar efter säsong och nya leveranser får vi flera gånger I veckan så här finns alltid något nytt och spännande att fascineras av. I växthuset jobbar växtskötare med känsla för färg och form, dom hjälper dig hitta rätt bland växter, krukor och tillbehör.

Under vår och sommarsäsongen ligger fokus på kryddor, grönsaksplantor, medelhavsväxter samt pelargoner. Då har ett stort sortiment pelargoner från riktigt bra odlare både i Finland, Sverige och Holland.

Ormbunksexponering
Gröna växter

Grönt är skönt eller hur?

Att se grönväxter som en del av inredningen är en stark trend som fortsätter sin framfart. Att växter skapar både trivsel och en ombonad, välkomnande känsla de känner dom flesta till men växter tillför så mycket mer. Det finns en hel del riktigt bra luftrenande växter som skapar bättre inomhusmiljö både genom att binda skadliga ämnen men också för att dom ökar luftfuktigheten i inomhusmiljön.

I vårat växthus finns alltid ett stort urval av fräscha grönväxter och våra växtskötare hjälper dig gärna hitta växter som passar för just dina förhållande. Växter har olika behov, vissa behöver mycket dagsljus medans andra klarar sig med lite mörkare placering. Likaså med bevattning, en del får aldrig torka ut medan andra ska ha minimalt med fukt för att må bra.

Det finns förstås växter som är "mer lättskötta" och vi hjälper dig gärna hitta rätt. Söker du något speciellt som vi inte har hemma så är det bara att fråga, vi kan beställa hem det mesta och växtleveranser får vi minst 1 gång i veckan, ibland ännu tätare.

Cymbidium
Blommande växter

En vacker blomma i säsongens ton till köksbordet eller något stort och pampigt till den som fyller år, det hittar du alltid hos oss. Vårat blommande krukväxtsortiment varierar efter årstiderna, i början av året dominerar primulor och fönstervivor men de står inte på förens hortensior, krukrosor, engelska pelargoner och senare vanliga pelargoner tar vid.

Doftande skönheter som doftrankor, vippjasmin, gardenia och vissa orchidéer återfinns i perioder och en del blommande växter som anthurium, orchidéer, guzmanior, eldar och saint paulior finns året om även om vi brukar låta färgskalan spegla aktuell säsong. För att dina blommande växter ska orka blomma och hållas fina under längre tid behöver dom oftast en ljus placering och det kan vara bra att ge lite extra näring tillsammans med vattningen.

Gröninredning
Gröninredning

En gröninredningsplan kan göras helt enkelt för att man vill skapa en välkomnande och ombonad känsla. De kan även vara så att man söker harmoni eller behöver avskildhet och rumsindelning eller så önskar man kanske akustikdämpning. Oavsett vilka önskemål du har så kan vi planera helheter som samtidigt förbättrar inomhusmiljön och ökar trivseln på kontor, arbetsplatser eller i offentliga miljöer. Till en gröninredning följer oftast ett skötselavtal där vi löpande tar hand om växterna så att du kan glädjas av dom under lång tid.

Är du intresserad av gröninredning? Kontakta mig mulle@rosenblads.ax