Om oss

Dan Rosenblad
Dan Rosenblad

Man kan väl säga att jag är uppvuxen på “Rosenblads”. Mina föräldrar startade företaget när jag var barn och som 18-åring började jag själv arbeta här. Sedan 2013 driver nu jag och Mulle tillsammans Rosenblads Ab. Företaget har utvidgats och består numera av både Trädgårdsbutiken vid Västra Utfarten samt BlomsterTing i Maxinge som vi öppnade mars 2014.

Förutom mycket administrativt arbete så ansvarar jag för jord, gödsel, redskap, dammar och trädgårdstillbehör .Jag sköter det mesta av det löpande underhållet och som i perioder ensam “kille” på företaget är det också jag som får rycka in när dom lite tyngre jobben skall utföras.

Under vår- och sommarhalvåret återfinns jag även ute I trädgården bland växter, vattenslangar och er kunder. God kunskap, hög kvalité, brett sortiment och service är ord och riktlinjer jag försöker följa i mitt dagliga arbete och mina tankar över hur vi kan förbättre & effektivisera vår verksamhet är alltid närvarande.

Vill du kontakta mig: dan@rosenblads.ax

Mulle
Mulle Eriksson

Mulle här, som april 2021 “firar” 25 år på Åland och Rosenblads. Jag är hitflyttad från Sverige där jag arbetat inom blombranschen ända från 1992. 1996 gick flyttlasset och “ålandskarriären” inleddes här.Jag anställdes som florist men är numera även utbildad trädgårdsmästare. Nu, 25 år senare är jag VD, sambo med Dan Rosenblad och vi driver och äger tillsammans Rosenblads Ab som numera består av Trädgårdsbutiken på Västra utfarten men även sen 2014 lilla BlomsterTing vid Maxinges norra gavel.

Jag jobbar mycket “bakom” med företagets administration, marknadsföring,personal och planering men rycker även in på floristsidan och i försäljningen när det behövs. Jag är lite av en “alltiallo” där jag fungerar som spindeln i nätet mellan alla våra duktiga medarbetare i våra 2 butiker. Jag är ofta den som har kontakt med leverantörer på snitt och krukväxtsidan och ofta är jag den som även ansvarar för inköpen av snittblommor till trädgårdsbutiken och krukväxter till BlomsterTing.Växter och gröninredning ligger mig varmt om hjärtat och jag är också den som alltid har den första kontakten med våra företagskunder eller när det är större projekt på gång.

Vill du kontakta mig: mulle@rosenblads.ax

Tina Östman
Tina Östman

Tina här, jag är utbildad florist och trädgårdsmästare och har jobbat på Rosenblads Trädgårdsbutik sedan år 2000. Under trädgårdssäsongen hittar ni mej oftast utomhus bland alla härliga trädgårdsväxter. Här ute ansvarar jag för stora delar av inköpen av växterna, dess skötsel och jag är även den som har stenkoll på alla kundbeställningar av häckar, buskar och perenner med mera.

Har jag inte en vattenslang i handen så kanske jag finns vid kassaområdet där jag även är inblandad i stora delar av försäljningen. Jag trivs bra med mitt jobb då det är väldigt omväxlande och jag lär mig fortfarande nya saker hela tiden när jag kommer i kontakt med nya spännande växter. Bland många favoritväxter är nog ändå fjärilsbusken, Buddleja, den som jag tycker allra bäst om!

Vill du kontakta mig: tina@rosenblads.ax

Sussie Lindholm
Sussie Lindholm

Sussie här, och jag har jobbat riktigt länge på Rosenblads Trädgårdsbutik, ända sen 1998. Jag ansvarar för krukväxtavdelningen, allifrån order och inköp till exponering, skötsel och vattning. Söker du något speciellt i krukväxtväg är det mig du ska prata med, jag kan få tag i det mesta från någon av våra stora leverantörer i Holland, Danmark eller Sverige. Duktiga inhemska odlare kan också många gånger förse oss med växter av högsta kvalitè!

Jag älskar färg och form, följer med i trender och läser gärna inredningstidningar och en av dom allra roligaste sakerna med mitt jobb tycker jag är att få göra vackra exponeringar med arrangemang och planteringar. En av mina starka sidor är att jag är bra på att skapa en helhet med växter, krukor och dekorationer. Även hemma trivs jag med att ha mycket växter omkring mig, vackra blad och stjälkar fastnar jag ofta för.

Den egna trädgården är för övrigt ett stort intresse och I ständig förändring, härifrån plockar jag ofta blommor och kvistar till vaser inomhus.

Vill du kontakta mig: info@rosenblads.ax

Fredrika Söderman
Fredrika Söderman

Här har vi Fredrika, en glad, kreativ och ordningssam själ som älskar att ha de fint runt omkring sig. Att göra det snyggt både med färger och former är bland det bästa jag vet och så vill jag ha det, både på jobbet och i mitt eget hem. 

Att få kombinera vackra saker, växter och grönt material från naturen skapar en trivsam känsla och med mitt arbete som växtskötare där arbetet hela tiden varierar efter säsong känner jag att jag hittat helt rätt. Hittar du mig inte ute i växthuset med en vattenslang i handen så är jag säkert ute på växtservice hos någon av våra företagskunder.

Rosanna Mattsson
Rosanna Mattsson MAMMALEDIG

Mitt namn är Rosanna och jag är en tjej som alltid haft blommor och trädgård som ett stort intresse. Jag har trädgårdsutbildning och har även studerat till florist vid Himmelstalund i Norrköping . Min floristpraktik gjorde jag på BlomsterTing 2015 och efter de har jag blivit kvar i företaget . Jag jobbar oftast växelvis på Trädgårdsbutiken under vår och sommarhalvåret  och sedan på BlomsterTing under vintrarna, en omväxling som jag trivs bra med.

Hemma gillar jag att fixa fint, både på in- och utsidan och jag tycker även om att odla både blommor och bär.

Matilda Thunell
Matilda Thunell

Matilda heter jag och flyttade under senhösten 2021 till Åland från Sverige, där jag tidigare jobbat inom handel i flera år. Jag trivs så bra i den här miljön och tycker de är både giviande och stimulerande att arbeta med växter som är ett stort intresse. 

Efter att nu arbetat här i 2 år, först i kassan men senaste året även som växtskötare så har jag nu oxå börjat min utbildning till florist. Spännande och samtidigt lite skrämmande men jag ser framemot att lära mig floristhantverket och även kunna hjälpa alla kunder med den biten.

Jag tycker om all växtlighet men till mina favoriter hör ormbunkar av olika slag, då dom påminner mig om skog och natur där jag gärna tillbringar min lediga tid.

Ann
Larissa Stjernlöf

Jag heter Larissa och är en av medarbetarna på Trädgårdbutiken. Jag har alltid haft stort intresse för blommor och trädgård och har länge funderat på att gå en utbildning inom detta område .

2020 gick jag en floristkurs och efter 6 månaders praktik både på BlomsterTing och Trädgårdsbutiken där jag slipade mina färdigheter så har jag därefter jobbat som floristassistent, växtskötare och försäljare. Nu har jag valt att fortsätta utbilda mig inom floristyrket och kombinerar numera dessa studier med att jobba här. Jag räknar med att inom 2 år ha denna floristutbildning klar och fått lära mig mycke nytt på vägen.

Att kombinera färg och form intresserar mig extra mycket och att därför få binda buketter, skapa blomsterarrangemang och planteringar gör att jag känner att jag hittat helt rätt och jag vill lära mig mer och utvecklas vidare inom branschen. Jag har öga både för färg och form, har hantverk i blodet och de tillsammans med att jag är noggrann och ordningssam gör att jag är säker på att jag hittat till rätt bransch.

Det är svårt att välja en favoritblomma eftersom jag gillar alla men blir så glad och lycklig när jag ser rosa rosor, lavendel och stäppsalvia i en rabatt.

Silje
Silje Konvalj

Hej! Silje här,florist till yrket och ett stort intresse för trädgård & växter. Sedan april 2023 jobbar jag nu på Rosenblads Trädgårdsbutik men min floristutbildning gick jag redan 2005-2008 i svenska Halland och har därefter arbetat i blomsterbutik & trädgårdshandel både på Orust och i Göteborg. Blommor skapar vardagsmagi och att få dela de med andra gör att mitt arbete värdefullt & på vår floristavdelning hjälper jag dig gärna att skapa något som passar dig just nu.

En av mina fritidssysselsättningar är att pyssla hemma i trädgården och jag odlar både grönsaker och snittblommor . Vaser i all ära men hos mig används ofta blomsterfakiren , ett hett tips som ger möjlighet för ett vackert fat att komma till användning. Möjligheterna är många och här skapar man lätt något unikt.

Favoriter bland krukväxter är vippjasmin och passionsblomman, båda är flitiga klättrare som varma dagar slukar mycket vatten. Bland snittblommor är det pionen jag är svag för och även småblommiga blommor som ger en fin kontrast till de större blommorna.

Sonny Rosenblad
Sonny Rosenblad

Sonny här, mer eller mindre uppvuxen med firman då mina föräldrar arbetat här under hela min uppväxt. Jag sommarjobbade en sommar i tonåren men valde sedan att utbilda mig till kock och jobbade som de under några år. Nu vid 24 års ålder är jag snart färdigutbildad trädgårdsmästare (om man nu nångång blir de?) och varvar mina studier med arbete här på familjeföretaget.

Mina arbetsuppgifter innefattar både gårdskarlsuppgifter, växtservice, bud och leveranser och de är ofta jag som får rycka in när större projekt som häckplanteringar ,beskärningar och företagsuppdrag ska utföras.

Linda
Linda Myllykoski

Linda heter jag och jag började jobba här på Rosenblads Trädgårdsbutik i april 2023.

Mitt intresse för odling, växter och kreativitet fick mig att söka mig hit och här jag trivs som fisken i vattnet.

Mina favoriter i trädgården är sommarblommor där speciellt dahlian sticker ut som en extra favorit att både odla och titta på. Sedan är också grönsaker av olika slag någonting jag uppskattar lite extra.

Ni hittar mig vid eller i närheten av kassan där jag finns för att hjälpa kunder och kollegor på bästa sätt.

Annelie
Annelie Åkerblom
Erica
Erica Mattsson

Hej! Mitt namn är Erica och jag har sedan mars 2024 arbetat på Rosenblads Trädgårdsbutik. Här hjälper jag till där det behövs, oftast vid kassan eller med snittblommorna. Jag har alltid dragits till det vackra i livet och det har i kombination med mitt intresse för blommor, skapande och färger resulterat i en dröm om att bli florist. Jag är just nu halvvägs igenom min floristutbildning som jag går på distans via Floristutbildarna i Stockholm. Några favoriter bland snittblommorna är ranunkel, klematis och carota och jag är också svag för att blanda in olika sorters kvistar, knoppar och fröställningar i buketterna. Att få spendera min tid mitt i en oas fylld av vackert växande är för mig oslagbart. Bland krukväxter dras jag till alla storbladiga grönväxter och Monstera är såklart en favorit. Jag har ett stort intresse för inredning och hemma hos mig får krukväxterna samsas om plats med möbler och unika inredningsdetaljer i gammaldags stil samt allt möjligt vackert jag plockat med mig från naturen. 

Åsa Johansson
Åsa Johansson

Jag är en glad, positiv och kreativ tjej från Sverige som sedan maj 2015 nu jobbar som butiksansvarig på BlomsterTing i Maxinge. Jag är utbildad florist och har jobbat med det i 25 år, har tidigare även tävlat i blomsterbinderi i både DM och SM. 

Jag trivs som allra bäst när jag får använda min kreativitet och skapa vackra arrangemang, buketter och dekorationer, antingen med snittblommor eller krukväxter.
Brud- och bröllopsbinderier hör till en av min starka sidor och jag hjälper gärna till med förslag och ideèr på blomsterprydnader till ”den stora dagen”! När tid och möjlighet ges ställer jag gärna upp med kurser och inspirationskvällar, något som passar mig och min öppna person bra!

Om jag har någon älsklingsblomma? Nej, ingen särskild, jag tycker alla årstider och högtider har sin charm.

Vill du kontakta oss: blomsterting@rosenblads.ax

Emma
Emma Svensson

Hej! Jag heter Emma och har sedan alla hjärtans dag 2023 varit en del av det härliga teamet på Blomsterting i Maxinge. Jag är sedan 2009 utbildad florist då jag avslutade min utbildning vid Leksands hantverksgymnasium. Har därefter jobbat en del i Dalarna/Stockholm/Linköping, men även 6 år i London och nu nyligen som bröllopsflorist i Marbella, Spanien. Snittblommor & floristikarbeten är min starkaste sida, och jag hjälper er väldigt gärna att skapa den perfekta buketten för just erat ändamål. Jag älskar alla blommor och trivs verkligen med mitt val av yrke, och skulle säga att en färgkombination av ljuvligt höstiga toner är just min favorit kombo