Dan Rosenblad

Dan Rosenblad

Man kan väl säga att jag är uppvuxen på “Rosenblads”. Mina föräldrar startade företaget när jag var barn och som 18-åring började jag själv arbeta här. Sedan några år tillbaka driver nu jag och Mulle tillsammans Rosenblads Ab. Företaget har utvidgats och består numera av både Trädgårdsbutiken vid Västra Utfarten samt BlomsterTing i Maxinge som öppnades mars 2014.
Förutom mycket administrativt arbete så ansvarar jag för jord, gödsel, redskap, dammar och trädgårdstillbehör samtidigt som jag får sköta det mesta av det löpande underhållet. Som ensam “kille” på företaget är det också jag som får rycka in när dom lite tyngre jobben skall utföras.
Under vår- och sommarhalvåret återfinns jag även ute I trädgården bland växter, vattenslangar och er kunder.
Kunskap, kvalité, sortiment och service är ledord och riktlinjer jag försöker följa i mitt arbete och jag funderar ofta på hur vi kan förbättra verksamheten.

Mulle Eriksson

Mulle Eriksson

Mulle här, som april 2016 “firar” 20 år på Åland och Rosenblads. Hitflyttad från Sverige där jag arbetat inom blombranschen sedan 1992.
1996 gick flyttlasset och “ålandskarriären” inleddes som florist, jag är dock numera utbildad trädgårdsmästare.
Nu, 20 år senare är jag VD, sambo med Dan Rosenblad, och jag fungerar som spindeln i nätet mellan alla våra duktiga medarbetare.
Jag jobbar mycket med företagets administration, marknadsföring och den dagliga planeringen men rycker också in på floristsidan och i försäljningen när det behövs. Lite av en “alltiallo” och jag försöker att hjälpa till där det behövs, även om jag kanske ibland lägger mig lite för mycket…
Växter och gröninredning ligger mig varmt om hjärtat och jag är också den som har den första kontakten med våra företagskunder.
Jag kan omöjligt välja EN favoritväxt, men överlag är jag svag för ljust rosa toner eller vitt, och har växten dessutom en doft då är jag såld!

Tina Östman

Tina Östman

Tina här, jag är utbildad florist och trädgårdsmästare och har jobbat på Rosenblads sen år 2000. Under trädgårdssäsongen hittar ni mej oftast utomhus bland alla härliga trädgårdsväxter. Här ute ansvarar jag för stora delar av inköpen av växterna, dess skötsel och jag är även den som har stenkoll på alla kundbeställningar av häckar, buskar och perenner med mera. Har jag inte en vattenslang i handen så kanske jag finns vid kassaområdet där jag även är inblandad i stora delar av försäljningen.
Jag trivs bra med mitt jobb då det är väldigt omväxlande och jag lär mig fortfarande nya saker hela tiden när jag kommer i kontakt med nya spännande växter.
Bland många favoritväxter är nog ändå fjärilsbusken, Buddleja, den som jag tycker allra bäst om!

Sussie Lindholm

Sussie Lindholm

Jag började jobba på Rosenblads julen 1998 och har därefter blivit kvar med undantag av några år då jag varit mammaledig. Efter att ha startat som “alltiallo” har jag efterhand fått mer ansvar och I nuläget ansvarar jag för krukväxtavdelningen, alltifrån order och inköp till exponering, skötsel och vattning. Söker du något speciellt i krukväxtväg är det mig du ska prata med, jag kan få tag i det mesta från någon av våra leverantörer i Holland, Danmark eller Sverige. Duktiga inhemska odlare kan också många gånger förse oss med växter av högsta kvalitè!
Jag älskar färg och form, följer med i trender och läser gärna inredningstidningar och en av dom allra roligaste sakerna med mitt jobb tycker jag är att få göra vackra exponeringar med arrangemang och planteringar. En av mina starka sidor är att jag är bra på att skapa en helhet med växter, krukor och dekorationer.
Även hemma trivs jag med att ha mycket gröna växter omkring mig och Aloe är en av mina favoriter. Den egna trädgården är för övrigt ett stort intresse och härifrån plockar jag gärna in växter och blommor som får pryda vaser I hemmet.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Jag är en glad, positiv och kreativ tjej från Sverige som sedan maj 2015 nu jobbar som butiksansvarig på BlomsterTing i Maxinge.
Jag är utbildad florist och har jobbat med det i 25 år, har tidigare även tävlat i blomsterbinderi i både DM och SM.
Jag trivs som allra bäst när jag får använda min kreativitet och skapa vackra arrangemang, buketter och dekorationer, antingen med snittblommor eller krukväxter.
Brud- och bröllopsbinderier hör till en av min starka sidor och jag hjälper gärna till med förslag och ideèr på blomsterprydnader till ”den stora dagen”!
När tid och möjlighet ges ställer jag gärna upp med kurser och inspirationskvällar, något som passar mig och min öppna person bra!
Om jag har någon älsklingsblomma? Nej, ingen särskild, jag tycker alla årstider och högtider har sin charm.

Teresa Blåhed

Teresa Blåhed

Det är jag som är Teresa eller “Tesa” som dom flesta kallar mig. Jag är utbildad florist vid floristgymnasiet i Norrköping.
2008 började jag jobba på Rosenblads Trädgårdsbutik och 2014 var jag även med och startade företagets andra butik, Rosenblads BlomsterTing i Maxinge. Efter en period som mammaledig är jag nu tillbaka och jobbar växelvis mellan Trädgårdsbutiken och BlomsterTing.
Till mina arbetsuppgifter hör främst att ta hand om snittblommor, göra buketter, arrangemang och dekorationer men även allmän växtskötsel samt att göra exponeringar och skyltningar. En hel del städande blir det också, allt för att hålla en fin och trevligt inbjudande butik.
Det bästa med mitt jobb är att jag får vara kreativ, omgiven av vackra blommor och växter och så alla trevliga kunder förstås.
Ett stort intresse jag har förutom blommor och trädgård, är inredning. Mitt hem är min trygghet och min andningspunkt och ett trivsamt hem är viktigt för mig.
Min absoluta favoritblomma är liljekonvalj men även vårblommor som tulpaner, ranunklar och anemoner hör till mina favoriter.

Kicki Koskinen

Kicki Koskinen

Ny i blomster- och trädgårdsbranschen men inom handel har jag jobbat i många år.
Mitt egna trädgårdsintresse fick mig att söka mig hit och sedan april 2016 jobbar jag nu på Trädgårdsbutiken och jag trivs så bra i den här miljön.
Mig hittar man oftast i och runt kassaområdet där jag hjälper våra kunder, det är mycket växtnamn att hålla reda på men jag lär mig alla dagar.
När tid och möjlighet ges hjälper jag gärna till där det behövs med varuplock och exponeringar och lite vattning blir det förstås också.
Jag tycker mycket om sommarblommor och perenner överlag, gärna pioneer men måste även nämna Hortensian.
Dessutom är jag lite extra förtjust i våra vackra säsongsbuketter i olika färger och nyanser, dom tycker jag så mycket om.

Rosanna Mattson

Rosanna Mattson

Mitt namn är Rosanna och jag är en pigg och glad tjej som hela mitt liv haft blommor och trädgård som min största hobby.
2014 började jag min utbildning inom branschen i Norrköping och är nu skolad både inom trädgård och till florist.
Som nyutbildad är jag ivrig att få fördjupa mig i mitt nya yrke och efter att ha arbetat två somrar på Rosenblads Trädgårdsbutik samt gjort min floristpraktik på BlomsterTing så är jag nu stationerad på BlomsterTing.
På min fritid tycker jag om att kombinera min passion för blommor med heminredning, dekor och festfix.
Vi ses!

Fredrika Söderman

Fredrika Söderman

Här har vi Fredrika, en kreativ själ som själv erkänner att hon köper och läser alltför många inrednings- och trädgårdstidningar och som dessutom gärna går på både loppisar och auktion. ”Det enkla är det vackraste” som till exempel enkla kvistar och blommor i en gammal syltburk…
Blev lite poetiskt de här men att jobba i en trädgårdsbutik det är ROLIGT och bland våra krukväxter hittar man Fredrika som jobbar här som växtskötare!

Sara Johans (föräldraledig)

Sara Johans (föräldraledig)

Sara här, tillbaka i gänget fr. o. m. april 2018 efter att ha gjort en liten insats här tidigare runt julen 2017. Född och uppvuxen på gård med föräldrar som är grönsaksodlare så de har jag i blodet. Jag har påbörjat hortonomutbildning och på sidan av jobbet här på trädgårdsbutiken så driver jag tillsammans med min sambo upp grönsaksplantor för odlare, så grönsaker är verkligen min starka sida. Ni hittar mig främst ute bland jord, perenner, buskar och sommarblommorna där jag trivs som allra bäst. Jag lär mig mycket nytt varje dag och hoppas kunna få hjälpa just dig ute bland alla växter!

© Copyright - Rosenblads Trädgårdsbutik